16 نکته برای مراقبت از بیمار سکته مغزی در منزل
مراقبت از بیمار سکته مغزی

در صورتی که عزیزان تان سکته مغزی را پشت سر گذاشته اند و اکنون شما از آن ها در منزل مراقبت و نگهداری می کنید، با مطالعه مقاله پیش رو با 16 نکته برای مراقبت از بیمار سکته مغزی در منزل آشنا خواهید شد که نگهداری از بیمارتان آسان تر شود.

مراقبت و نگهداری از بیمار سکته مغزی در منزل

در صورتی که برای مراقبت از بیمارتان به پرستار بیمار نیاز دارید می توانید پرستار متخصص را از مجموعه خدماتی پرستار تهران استخدام کنید، کلیه پرستاران فعال در مجموعه پرستار تهران افراد متخصص و آموزش دیده ای هستند که در زمینه مراقبت از بیمار تجربه کافی دارند.

جهت استخدام پرستار بیمار از مجموعه پرستار تهران با شماره 02188854278 و سایر شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.

مراقبت از بیمار سکته مغزی
مراقبت از بیمار سکته مغزی

برای مراقبت از بیماران سکته مغزی چه مواردی را رعایت کنیم؟

اکثر افرادی که دچار سکته مغزی شده اند جهت بهبودی سریع تر به مراقبت و نگهداری تخصصی نیاز دارند، در صورتی که جهت مراقبت و نگهداری از عزیزان تان به پرستار نیاز دارید می توانید پرستار را از طریق مجموعه خدماتی پرستار تهران استخدام کنید.

در غیر این صورت توصیه می کنیم که مراقبت و نگهداری از بیماران سکته مغزی را مطابق با نکاتی که ادامه توضیح داده می شود انجام دهید.

  1. بیماری که سکته مغزی را پشت سر گذاشته باید به صورت روزانه توانبخشی شود.

اغلب بیمارانی که دچار سکته مغزی می شوند اختلالات حرکتی را تجربه می کنند، از این جهت ضروری است هنگام مراقبت و نگهداری از این بیماران آن ها را به انجام تمارین توان بخشی تشویق کنید تا از این طریق اختلالات حرکتی شان بهبود پیدا کند، در صورت نیاز و درخواست کمک به بیماران کمک کنید.

  1. به حالت روحی و روانی بیماری که سکته مغزی را پشت سر گذاشته توجه کنید.

پس از سکته مغزی بسیاری از بیماران دچار تغییرات عاطفی خواهند شد، نوسانات خلقی در این بیماران کاملاً طبیعی و نشانه ای از پیوند های عصب های مغز است که از طریق مصرف دارو و خود به خودی رفع می شود.

ضمن این که بسیاری از بیمارانی که این بیماری را پشت سر گذاشته اند به بیماری های روانی همچون افسردگی، اضطراب و غم و اندوه مبتلا می شوند، توصیه می شود به عنوان مراقب حالات و شرایطی روحی و جسمی بیمار را درک کنید.

  1. از مددکاران اجتماعی و پزشک متخصص کمک بگیرید.

مددکاران و پزشکان می توانند شما را در زمینه مراقبت و درمان بیمارانی که سکته مغزی داشته اند راهنمایی کنند، این افراد می توانند به کلیه سؤالات تان از جمله پوشش بیمه، کارهایی که در منزل باید انجام شود و… پاسخ داده و اطلاعات مورد نیاز را در اختیاران قرار دهند.

  1. به عوارض جانبی سکته مغزی توجه کنید.

در اغلب بیماران تا مدت ها پس از ترخیص عوارض سکته مغزی مشاهده می شود، در صورتی که عوارض غیرطبیعی سکته مغزی را در بیماران عزیزتان مشاهده کردید در سریع ترین زمان ممکن به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.

  1. داروهای بیمار را به صورت منظم به او بدهید.

به برنامه دارویی بیمار توجه داشته باشید و داروهای تجویز شده را مطابق با توصیه پزشک و در ساعات تعیین شده به بیمار بدهید، از مصرف خودسرانه داروها به بیمار جدا خودداری کنید.

مراقبت از بیمار سکته مغزی
مراقبت از بیمار سکته مغزی
  1. از مصرف دارو و مکمل های اضافی خودداری کنید، چرا این کار می تواند موجب سکته دیگری شود.

همیشه پیش از مصرف مکمل ها و داروهای مختلف با پزشک متخصص مشورت کنید، مصرف برخی از مکمل ها باعث افزایش احتمال بروز سکته مغزی می شود، از این جهت توصیه می شود از مصرف خودسرانه مکمل ها جددا خودداری کنید.

  1. به ایمنی بیمار توجه کنید.

بیماران سکته مغزی برای کوچک ترین حرکات شان به کمک نیاز دارند، از آن جایی که این افراد در انجام حرکات ناتوان هستند در تمامی حرکات مراقب عزیزان تان باشید، از تخت، تشک مخصوص ضد لغزش، بالابر، ویلچر، عصا، واکر و… سایر تجهیزات پزشکی مخصوص برای بیمارانتان استفاده کنید.

امکان خرید و اجاره تجهیزات پزشکی از مجموعه خدماتی پرستار تهران وجود دارد.

  1. در کمک به بیمار زیاده روی نکنید.

تنها در صورتی که بیمار به کمک نیاز داشت به او کمک کنید، با کمک های بیش از حد و نا به جا اعتماد به نفس بیمار را تخریب نکنید، اجازه دهید که امور روزمره خودش را تا حد توان به تنهایی انجام بدهد و فقط زمانی که درخواست کمک داشت به او کمک کنید.

  1. از رژیم غذایی مخصوص و مناسب استفاده کنید.

از مواد غذایی سالم و مناسب در برنامه غذایی بیمار استفاده کنید، به هیچ عنوان از غذاهای پر ادویه، پر نمک، قند مصنوعی و مواد غذایی حاوی افزدونی های غیرمجاز در برنامه غذایی بیماران سکته مغزی استفاده نکنید.

  1. رفتارهای پر ریسک را کنترل کنید.

انجام برخی از رفتارهای پر ریسک موجب افزایش ریسک سکته مغزی می شود، توصیه می شود که فشار خون، کلسترول خون، استرس را به صورت کامل و مرتب اندازه گیری و کنترل کرده و با پزشک بیمار مشورت کنید.

  1. محیط منزل را ایمن کنید.

از آن جایی که بیمارانی که دچار سکته مغزی می شوند، مشکلات حرکتی دارند و احتمال افتادن و زمین خوردن شان وجود داد ضروری است که محیط منزل را کاملاً ایمن کنید، فضای منزل را مرتب کنید.

مراقبت از بیمار سکته مغزی
مراقبت از بیمار سکته مغزی
  1. به عوارض جانبی داروها توجه کنید.

جهت بهبودی و درمان بیماران سکته مغزی از انواع مختلف داروها از جمله داروهای رقیق کننده خون، کنترل کلسترول و… استفاده می شود، هر دارو علاوه بر مزایایی که دارد دارای عوارض جانبی نیز می باشد.

ممکن است بسیاری از بیماران به برخی از داروها حساسیت نشان بدهند، از این جهت توصیه می‌شود که علائم و رفتار بیمار را تحت نظر قرار دهید و در صورتی که مورد مشکوکی را مشاهده کردید در سریع ترین زمان با پزشک در میان بگذارید.

  1. به بهبودی کامل بیمار ایمان داشته باشید.

ممکن است بیمار در طی مسیر بهبود پیشرفت ها و پسرفت هایی را تجربه کند که کلیه موارد طبیعی است چرا که بهبود این بیماری به صورت خطی نبوده و دارای فراز و نشیب است، هنگامی که بهبودی بیمار به سمت جلو باشد می توان به بهبودی سریع تر بیمار ایمان داشت.

14- در گروه‌های پشتیبانی فعالیت داشته باشید.

با خانواده سایر بیمارانی که دچار سکته مغزی شده اند ارتباط برقرار کرده و در رابطه با نیازهای بیمار، شرایط او، توانایی ها و… با سایرین گفتگو کنید.

صحبت با افرادی که در شرایط شبیه شما حضور دارند موجب بهبود حال جسمی و روانی شما می شوند.

سخن پایانی

در این مقاله به معرفی 14 نکته مهم در رابطه با مراقبت و نگهداری از بیمار سکته مغزی در منزل پرداخته شد، در صورت امکان خودتان میتوانید از عزیزان بیمارتان در منزل مراقبت و نگهداری کنید، در غیر این صورت میتوانید پرستار استخدام کنید.

به این مقاله چه امتیازی می دهید؟ 😊

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خدمات ما
دسته بندی ها
مقالات مرتبط