روش های درمان کم کاری تیروئید
درمان کم کاری تیروئید

کم کاری تیروئید بین بیمار های درون ریز بعد از بیماری دیابت شایع ترین بیماری است این بیماری در مراحل اولیه خود قابل تشخیص نیست و در صورتی که پیشرفت کند تعادل طبیعی بدن به هم می ریزد، در این مقاله پرستار تهران می خواهیم به درمان کم کاری تیروئید بپردازیم و علائم این بیماری را بررسی کنیم قابل ذکر است که این بیمار درمان قطعی ندارد و فقط می توان در طول درمان کم کاری تیروئید میزان ترشح هورمون را کنترل کرد.

علائم بیماری کم کاری تیروئید

روش های درمان کم کاری تیروئید
روش های درمان کم کاری تیروئید

درمان کم کاری تیروئید

بیماری کم کاری تیروئید که دلیل آن عدم ترشح کافی برخی از هورمون ها به وسیله غده تیروئید است یکی از بیماری های شایع بوده، علائم این بیماری عدم تحمل سرما، خشکی پوست، ضعف و خستگی، کم شدن حافظه، یبوست، آهسته شدن حرکات، خواب آلودگی در طول روز و … در پی خواهد داشت، برای درمان این بیماری می توانید از دارو های مصنوعی و یا دارو های گیاهی و انواع دمنوش استفاده کنید.

بیماری کم کاری تیروئید به طور قطعی درمان نمی شود و راهی برای درمان قطعی ندارد، تنها می شود با مصرف مداوم دارو این بیماری را کنترل کرد و سطح هورمون های بدن را متعادل کرد.

در دوران بارداری زنان سطح هورمون اهمیت زیادی دارد و هورمون های بدن باید در این دوره کنترل شود عدم تنظیم هورمون مادر و کودک مشکلات زیادی را به همراه دارد، برای کنترل هورمون ها در زنان باردار باید به دستور العمل پزشک عمل کرد.

درمان کم کاری تیروئید
درمان کم کاری تیروئید

کم کاری تیروئید

در صورتی که به طور همیشگی احساس خستگی می کنید بهتر است عملکرد غده تیروئید خود را بررسی کنید،  این غده پروانه ای شکل است و در جو گردن زیر سیب گلو قرار دارد، این غده با ترشح هورمون سوخت و ساز بدن را تنیم و کنترل می کند، یکی از بیماری های مریوط به غده تیروئید کم کاری تیروئید است.

به این بیماری، بیماری خاموش می گویند چرا که ممکن است مدت طولانی در بدن فرد باشد و فرد به این بیماری مبتلا باشد ولی به درستی تشخیص داده نشود، زیرا این بیماری علائم پراکنده ای دارد و بیماری مبهمی است بنابراین ممکن است پزشک گمراه شود.

راه های تشخیص بیماری کم کاری تیروئید

هنگامی که غده تیروئید هورمون های متناسب با سطح نیاز بدن فرد را تولید نکند، فرد به بیماری تیروئید مبتلا می شود، هورمون های غده تیروئید تری یدوتیرونین یا T3 و تیروکسین یا T4 هستند که این هورمون ها به تنظیم مصرف انرژی و تولید گرما همچنین تسهیل رشد بدن می پردازند.

در صورتی که غده تیروئید در سطح بالایی از هورمون تیروئید تولید کند فرد دچار پر کاری تیروئید می شود و در زمانی که غده تیروئید به اندازه کافی و موردنیاز بدن فرد هورمون تیروئید تولید نکند فرد دچار کم کاری تیروئید است در این صورت فرد باید آزمایش های مختلفی دهد تا به درستی بیماری تشخیص داده شود برای درمان این بیماری باید همه نشانه ها را بشناسیم.

درمان کم کاری تیروئید
درمان کم کاری تیروئید

علائم بیماری کم کاری تیروئید

همان طور که گفته برای درمانی این بیماری باید تمام نشانه های کم کاری تیروئید را به خوبی بشناسیم، تیروئید کم کار علائم و نشانه های زیادی دارد که در زیر به برخی از این علائم اشاره می کنیم:

  • افسردگی
  • کاهش سطح متابولیسم بدن که به واسطه کم تحرکی است
  • پایین آمدن میل جنسی فرد
  • احساس کم حوصلگی و خستگی زیاد
  • بزرگ شدن غدد تیروئید یا گواتر که باعث سختی در بلع و تنفس می شود
  • چاقی ناگهانی و زیاد

روش های درمان کم کاری تیروئید

برای درمان کم کاری تیروئید  که هورمون هایی که این غده قادر به تولید آن نیست را از طریق قرص لیوتیرونین که نام تجاری آن تروتوکسن و سیتومل است همچنین قرص لووتیروکسین که نام تجاری آن لووکسین، لوو تیروئید و سینتروئید است را استفاده کنید، بعد از مصرف این دارو ها به مدت 6 ماه تا 8 ما باید آزمایش خون دهید تا پزشک دقیق تر بتواند دوز دارو را تشخیص دهد.

نکته مهم این است که افراد که به بیماری کم کاری تیروئید مبتلا هستند باید تحت نظر پزشک باشند و با تجویز پزشک دارو مصرف کنند، برای درمان کم کاری تیروئید درمان خانگی و سنتی نیز وجود دارد که فقط بیماری شما را کنترل می کند.

درمان کم کاری تیروئید با مصرف دارو

همان طور که گفته شد دارو ها برای کم کاری تیروئید جهت تنظیم ترشح هورمون T3 و T4 استفاده می شوند.

برای تنظیم هورمون T3 یا یدوتیرونین از قرص لیوتیرونین با نام تجاری سیتومل و قرص تیروکسین استفاده می شود، برای تنظیم ترشح هورمون T4 یا تیروکسین از قرص های لوو تیروئید و قرص لووتیروکسن با نام تجاری سینتروئید و قرص های لووکسیل استفاده می شود.

همه قرص هایی که در بالا گفته شد عوارض خاص خودش را در کنار فواید دارند، بنابراین باید با دوزی که پزشک متخصص تجویز می کند مصرف کنید، همچنین قطع خودسر دارو و یا تغییر در دوز مصرف دارو های گفته شده اصلاً توصیه نمی شود، تمام دارو هایی که گفت شد راهی برای درمان قطعی بیماری کم کاری تیروئید نیست بلکه با تنظیم سطح هورمون های مورد نیاز بدن این بیماری را کنترل می کند.

درمان کم کاری تیروئید
درمان کم کاری تیروئید

درمان کم کاری تیروئید به روش سنتی

نکته: در صورت دیدن نشانه ها و علائم بیماری کم کاری تیروئید حتماً با پزشک مشورت کنید و خودسرانه اقدام به مصرف دارو های گیاهی و غیره نکنید.

در ادامه برخی از دارو های گیاهی که میزان ترشح هورمون T3 و T4 را کنترل می کنند را مطرح می کنیم.

  • مصرف روغن نارگیل: روغن نارگیل عملکرد غده تیروئید را تقویت می کند متابولیسم بدن را بهبود می دهد.
  • مصرف جلبک دریایی: جلبک دریای منبع غنی از ید بوده و مکمل خوبی برای درمان کم کاری تیروئید است.
  • استفاده از سرکه سیب: شما برای درمان کم کاری تیروئید می توانید 2 قاشق سرکه سیب را به همراه عسل میل بفرمایید.
  • مصرف روغن ماهی: روغن ماهی نیز مکمل مناسبی برای درمان کم کاری تیروئید است.
  • مصرف دمنوش تخم کتان: این دمنوش حاوی امگا 3 است که کم کاری تیروئید را درمان می کند.

سخن پایانی برای درمان کم کاری تیروئید

گفته شد که تیروئید غده ای است که هورمون T3 و T4 را ترشح می کند و در صورت اختلال در ترشح به بیماری تیروئیدی مبتلا می شوید ما در این مقاله سعی کردیم راه های درمان کم کار تیروئید را مطرح کنیم که به صورت مصرف دارو و روش های سنتی می توانید به درمان این بیماری بپردازید همچنین مصرف این دارو ها باید تحت نظر پزشک متخصص باشد چرا که عدم رعایت این نکته عوارض جانبی زیادی به همراه دارد.

همچنین درمان قطعی برای کم کاری تیروئید وجود ندارد و فقط این بیماری را می شود کنترل کرد با تنظیم ترشح هورمون ها بنابراین در صورت ملاحظه علائم گفته شده بهتر است برای کنترل و یا درمان کم کاری تیروئید به پزشک مراجعه کنید.

4.7/5 - (3 امتیاز)

4 پاسخ

    1. سلام وقتتون بخیر اگر سطح TSH شما بالاتر از 10 mIU/L باشد، باید درمان را شروع کنید، زیرا به احتمال زیاد علائم تیروئید کم کار خواهید داشت، حتی اگر در حال حاضر آنها را نداشته باشید.

  1. سلام اگه تیروئید کم کار داشته باشیم چه مدتی باید از دارو استفاده کنیم؟

    1. عرض ادب و احترام، مصرف هورمون تیروئید به سطح این هورمون در بدن تان بستگی دارد، ممکنه نیاز داشته باشید که از این دارو به صورت دائمی تا آخر عمرتان استفاده کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خدمات ما
دسته بندی ها
مقالات مرتبط