آرتروز گردن در سالمندان از علائم تا درمان
آرتروز گردن در سالمندان

آرتروز گردن یا اسپوندیلوز گردن یکی از بیماری های رایج در سالمندان است که باعث تغییراتی در استخوان ها، دیسک ها و مفاصل گردن می شود، در این مقاله در رابطه با آرتروز گردن در سالمندان، علائم و روش های درمان آن توضیحاتی را ارائه خواهیم داد.

دیسک های ستون فقرات در افراد میانسال و مسن، با افزایش سن و بر اثر فرسودگی و سالمندی از بین می روند، ضمن این که مایعات موجود در دیسک ها از بین رفته و سفت می شوند.

علائم آرتروز گردن سالمندان

آرتروز گردن در سالمندان از علائم تا درمان
آرتروز گردن در سالمندان از علائم تا درمان

آرتروز گردن در سالمندان اغلب چه زمانی مشاهده می شود؟

آرتروز گردن اغلب در افراد بالای ۶۰ سال مشاهده می شود، برخی از افرادی که به این بیماری مبتلا می شوند نمی توانند به راحتی گذشته، امور روزمره شان را انجام دهند و ممکن است به فیزیوتراپی در منزل و مراقبت و پرستاری توسط سایر افراد نیاز پیدا کنند.

در صورتی که والدین و عزیزان تان از این بیماری رنج می برند و نیاز به پرستار دارید می توانید پرستار سالمند را از مجموعه پرستار تهران استخدام کند، پرستار باید با آرتروز گردن، علائم و روش های درمان این بیماری آشنایی کافی داشته باشد.

آرتروز گردن در سالمندان
آرتروز گردن در سالمندان

علت ایجاد بیماری آرتروز گردن در سالمندان

به صورت کلی نمی توان برای آرتروز گردن در سالمندان علت خاصی را عنوان کرد، آرتروز گردن یکی از بیماری های شایع در افراد مسن است که می تواند به دلایل مختلفی که در ادامه مطرح خواهیم کرد ایجاد شود.

سن، سبک زندگی، میزان فعالیت بدنی، وراثت، آسیب در مفاصل، بیماری های مفصل ها و عدم انجام حرکات صحیح ورزشی و… از مهم ترین دلایل بروز آرتروز گردن در سالمندان مشاهده می شود.

علائم آرتروز گردن سالمندان

درد مفاصل گردن

اغلب اوقات آرتروز گردن در سالمندان با درد مفاصل آغاز می شود، ممکن است در ابتدای بیماری درد خفیف بوده و با سپری شدن زمان افزایش پیدا کند، زمانی که این درد شدت پیدا کند سالمند در راه رفتن و خواب شبانه و انجام امور روزمره خود مشکل پیدا خواهد کرد.

خشکی مفاصل

با توجه به این موضوع که مایعات بین مفاصل بر اثر این بیماری کاهش پیدا می کنند، اغلب سالمندان به این دلیل پس از خوابیدن طولانی مدت و بیدار شدن در صبح از خشکی مفصل های شان رنج می برند.

کاهش انعطاف پذیری مفاصل

کاهش انعطاف پذیری مفاصل از اصلی ترین علائم آرتروز گردن محسوب می شود، اغلب سالمندانی که به آرتروز گردن مبتلا هستند درد شدیدی را در مفاصل شان احساس می کنند و مفاصل شان از انعطاف پذیری کمی برخوردار است.

خار استخوان

خار استخوان یا استئوفیت یکی از دیگر علائم آرتروز گردن است که اغلب به دلیل، تضعیف دیسک ها، غضروف ها و سابیده شدن استخوان ها به یکدیگر ایجاد می شود.

رشد غیرطبیعی این زائده ها در روی استخوان های گردن باعث محدود شدن فضای داخلی ستون فقرات و همین طور روزنه هایی که عصب های نخاعی از آن خارج می شوند می شود.

لنگیدن

سالمندانی که به بیماری آرتروز گردن مبتلا می شوند در از شدت درد، در حرکت دادن دست و پاهای شان دچار مشکل می شوند و در اصطلاح می لنگند.

آرتروز گردن در سالمندان
آرتروز گردن در سالمندان

عوامل افزایش دهنده ریسک ابتلا به آرتروز گردن در سالمندان

افزایش سن

افزایش سن را می توان از اصلی ترین عوامل افزایش دهنده ریسک ابتلا به آرتروز گردن معرفی کرد، چرا که با افزایش سن حالت اسفنجی دیسک های بین مهره ها از بین می رود، ضمن این که با افزایش سن رباط ها و استخوان ها دچار ضخامت شده و به فضای کانال نخاعی فشار وارد می کنند.

مشاغل آسیب زا

شغل های سنگین و ورزش هایی همچون ژیمناستیک که موجب فشار زیادی به ستون فقرات و گردن می شوند از دیگر عوامل افزایش ریسک آرتروز گردن معرفی می شوند.

قوز کردن

نشستن و ایستادن در حالت های اشتباه از دیگر مواردی است که ریسک ابتلا به آرتروز گردن در سالمندان را افزایش می دهد، قوز کردن در پشت میز کار از دیگر عوامل افزایش دهنده ریسک این بیماری مطرح می شود.

نحوه تشخیص آرتروز گردن

تشخیص آرتروز گردن در سالمندان از طریق پرسیدن علائم و گرفتن شرح حال توسط پزشک انجام می شود، ضمن اینکه گردن، پشت سر و شانه های سالمند با دقت معاینه می شود، پزشک بازتاب های سالمند را بررسی کرده و از طریق نحوه راه رفتن و قدرت دست ها و بازوها به آرتروز گردن سالمند پی می برد.

از مهم ترین آزمایشاتی که در تشخیص آرتروز گردن در سالمند تأثیرگذار هستند می توان به آزمایش خون جهت مشاهده عفونت و التهاب گردن، تصویر برداری اشعه ایکس، تصویر برداری تشدید مغناطیسی (MRI) و توموگرافی کامپیوتری (CT) اشاره کرد، ممکن است لازم باشد که سالمند به متخصص مغز و اعصاب ارجاع داده شود.

روش های درمان آرتروز گردن در سالمندان

ممکن است سالمندانی که به آرتروز گردن مبتلا هستند تصور کنند که این بیماری هیچ درمانی ندارد، اما باید بدانید که آرتروز گردن مانند سایر بیماری ها دارای روش های درمان مخصوص به خود هستند.

مصرف برخی از داروهای ضد التهابی به تسکین و کاهش درد کمک می کند، فیزیوتراپی در مراکز درمانی و منازل، تزریق دارو به نخاع، استفاده از گردنبندهای طبی از دیگر روش های درمان آتروز گردن در سالمندان است.

آرتروز گردن در سالمندان
آرتروز گردن در سالمندان

چه زمانی آرتروز گردن نیاز به جراحی دارد؟

آرتروز گردن به ندرت پیشرفت می کند چرا که افراد را در طولانی مدت درگیر می کنند، در صورتی که هیچ کدام از روش های درمانی ذکر شده موثر نباشد ممکن است گاهی اوقات سالمند به عمل جراحی نیاز پیدا کند.

جراحی آرتروز سالمند تنها در صورتی که فرد در انجام عملکرد های روزانه شان دچار اختلال شود توصیه می شود، جراحی آرتروز سالمند منبع فشار را از نخاع و اعصاب سالمند بر می دارد، ضمن این که کاشت و همجوشی مهره ها در عمل جراحی انجام می شود.

6 روش جلوگیری از آرتروز گردن در سالمندان

  1. برای جلوگیری از آرتروز گردن در سالمندان ضروری است در رژیم غذایی سالمندان از کلسیم و غضروف بیشتری استفاده شود.
  2. وزن سالمند باید به صورت مرتب اندازه گیری شود، اضافه وزن سالمند یکی از اصلی ترین دلایل آرتروز گردن در سالمندان مطرح می شود.
  3. انجام فعالیت های بدنی و ورزش های مناسب از دیگر مواردی است که از آرتروز در سالمندان جلوگیری می کند.
  4. نحوه نشستن سالمندان را اصلاح کنید، عدم قرار گیری صحیح گردن از دلایل اصلی آرتروز گردن مطرح می شود.
  5. استفاده از توالت ایرانی از آرتروز گردن در سالمندان جلوگیری می کند.
  6. در صورتی که این بیماری در خانواده تان به صورت ارثی وجود دارد، توصیه می شود تحت نظر پزشک باشید.
به این مقاله چه امتیازی می دهید؟ 😊

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خدمات ما
دسته بندی ها
مقالات مرتبط